Väinölän asukastupa
 
Väinölän koulu heräsi toimintaan kun koronarajoituksia lievennettiin. Lapset päästettiin takaisin kouluihin.

Sisällysluettelo

Etusivulle

Ruokalista

Tapahtumat

Avoimet työkokeilupaikat

Veistospuisto

Pyöräpaja

Nuorisotila

Kuvia Väinölästä

   
Ennen kaikkea asukastupa on paikka, missä ihmiset voivat kokoontua yhteen keskustelemaan, kuluttamaan aikaansa tai suunnittelemaan yhteisiä toimia. Tätä tarkoitusta varten myös Väinölän asukastupa on toiminut 20 vuotta, toivottavasti myös jatkossa pitkään.
Asukastuvalle sopii oikein hyvin myös kierrätystoiminta. Meille voi lahjoittaa tavaraa kierrätyspisteelle, mutta ennen kaikkea toivoisimme, että ihmiset kävisivät hakemassa tavaraa kierrätyspisteeltämme.
Kierrätyspisteemme on nyt välittömästi oven suussa. Tule hakemaan kierrätystavaraa!


 
 
Erilaisten tapahtumien organisointi on luonteva osa asukastuvan toimintaa. Olemme mm. järjestäneet tapahtuman 100-vuotisen Suomen kunniaksi sekä roskienkeräystalkoita keväisin.
 
     
     
   
Väinölän kirjastoyhdistys/asukastupa ovat järjestäneet lukuisia tapahtumia. Tässä vuodelta 2011 tapahtumailmoitus, joka julkaistiin paikallisissa lehdissä: Väinölän laskiaistapahtuma Väinölän kirjatuvan (liikekeskuksessa) edustalla su 6.3 klo 14 – 15.30 & Väinölän koulun kentällä klo 14.30 – 15.15. Ohjelmassa mm. poniajelua, pulkkailua, hernekeittoa, luistelua & nukketeatteri Taruarkku. Järjestää Väinölän kirjastoyhdistys.
 
     
     
 
Väinölän kirjastoyhdistyksen/asukastuvan toiminta on ulottunut ja ulottuu laajemmallekin kuin vain tuvalle ja Väinölän alueelle. Kaupungin projektivastaava esittelee toteutettavaa hanketta, missä Väinölän kerrostalojen keskelle tulee uusittu pieni puistoalue. Toisessa kuvassa kansainvälisen vaihtomme kautta tulleet unkarilaiset vapaaehtoiset ovat pitäneet Sampolan asukastuvalla maalauskerhoa. Molemmat tapahtumat ovat vuodelta 2014
 
     
     
   
Väinölän asukastupa on toiminut edelläkävijänä mm. kansalaisten yöpartioinnin käynnistäjänä. Vuonna 2000 aloitettiin väinöläläisten aktiivien ja asukastuvan yhteistoimintana yöpartiointi, jonka tehtävänä oli ennaltaehkäistä ilkivaltaa ja varkauksia (mm. autonrenkaiden varkauksia) Väinölän alueella. Toiminta kesti valitettavasti vain 3,5 kk, mutta sitten Väinölän innostamana toiminta siirtyi Pormestarinluotoon, missä toiminta jatkuikin noin 16 vuotta, kunnes keskeytyi sielläkin.
 
     
     
 
Sunnuntaina 26.4.2020 Asukastupa täytti 20 vuotta. Kirjastosta kaikki alkoi, sillä asukastupaa ylläpitää Väinölän kirjastoyhdistys ry, joka perustettiin syksyllä 1999 tarkoituksena perustaa Väinölään yhdistysvoimin kirjasto, jonka Porin kaupunki oli lakkauttanut vuoden 1998 aikana. Vuoden 2000 alussa saimme yhteistyökumppaniksemme Diakonia-ammattikorkeakoulun Porin yksikön ja Satakuntaliitosta saimme Euroopan aluekehitysrahaston rahaa hankkeeseen, jonka turvin avattiin Väiskilän monitoimikeskus, jossa oli kirjaston (kirjatuvan), asukastuvan, nuorisotilan ja maahanmuuttajien tulkkipalvelun toiminnot. Parhaimmillaan meillä oli yhtä aikaa 21 palkkatuella työllistettyä. Kirjatupa oli silloin paljon nykyistä isompi, nyt meillä on jäljellä siitä enää tällainen kahden kirjahyllyn muodostama kokonaisuus. Asukastuvalta voi edelleen käydä lainaamassa kirjoja. Tule tutustumaan!